Anneke Kuyper

Anneke Kuyper

Geboren te ‘s-Gravenhage in 1942.

Tussen 1958-1963 volgt zij de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Breda; drie jaar tekenen en schilderen, twee jaar kopergravure naar mythologische en bijbelse thema’s.

Daarna, van 1963-1964 volgt zij door een uitwisselingsbeurs voor het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen de afdeling Grafiek; kopergravure, onder leiding van Prof. Jos Hendrickx. en tussen 1964-1967 krijgt zij een studiebeurs voor de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam, afdeling Grafiek; etsen en kopergravure, onder leiding van Prof. Kuno Brinks.

Later zal zij les gaan geven aan de Famous Artist School te Monte Carlo, docentschap grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Tilburg, aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te ‘s-Hertogenbosch en een docentschap Grafiek en Schilderen aan de Hoge School der Beeldende Kunsten te Utrecht.

Zij maakt studiereizen naar Griekenland, Turkije en Noord-Afrika.

Zij heeft tentoonstellingen in Nederland, België, Duistland, Polen, Australië en Rusland.

Zij wint diverse prijzen, waaronder in 1996 de Uriot prijs voor grafiek en in 1985 de eerste prijs voor diepdruk in de Internationale Wedstrijd voor Ex Libris te St. Niklaas (België).

Downloads:
Werklijst exlibris

Website:
Anneke Kuyper.nl

Literatuur:

Prenten van Anneke Kuyper

Prenten van Anneke Kuyper
Auteurs: Janrense Boonstra, Bob van den Boogert, Kurt Löb en Wim Ket.
Uitgegeven: 2011
ISBN: 9789068685732

Enkele voorbeelden uit het werk van Anneke Kuyper (klik om te vergroten):